Salade van vijgen uit de oven

  • Italiaans, Salade
  • 10-20 min.
  • Salade van vijgen uit de oven

    Salade van vijgen uit de oven

    Salade van vijgen uit de oven

  • Salade van vijgen uit de oven

    Salade van vijgen uit de oven

    Salade van vijgen uit de oven

  • Salade van vijgen uit de oven

    Salade van vijgen uit de oven

    Salade van vijgen uit de oven

Een salade met verse vijgen, pecorino en rucculo en walnoten. Er zijn meerdere varianten op deze salade, ook te vinden op smulweb.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100ml balsamicoazijn
9 verse vijgen
50 g pecorino, geraspt
200 g rucola
50 ml extra virgine olijfolie
eventueel walnoten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

grilloven, kookplaat

Voorbereiding

Kook de balsamicoazijn op laag vuur tot de helft in, laat het afkoelen.

Bereidingswijze

Snij de vijgen in halve maantjes en verwijder de harde stukjes van de steeltjes. Leg de vijgen op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met pecorino. Meng de rucola met olijfolie en breng op smaak met peper. Gratineer de vijgen een paar minuten onder de voorverwarmde ovengrill (op de hoogste stand). Verdeel de rucola op de borden en garneer het met de gegrilde vijgen. Besprenkel ze met de ingekookte azijn, nog wat van de olijfolie en maak het geheel af met wat walnoten.

Bron

Julius Jaspers, [i]Smart Cooking Light, super lekker eten waar je niet dik van wordt,[/i] Terra Lann

Serveertip

Gebruik de walnoten als garnering en drapeer ze mooi op de salade.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

icept avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten