Salade van vijgen uit de oven
- Italiaans, Salade
- 10-20 min.
Een salade met verse vijgen, pecorino en rucculo en walnoten. Er zijn meerdere varianten op deze salade, ook te vinden op smulweb.
Ingrediënten 4 personen
100ml balsamicoazijn9 verse vijgen
50 g pecorino, geraspt
200 g rucola
50 ml extra virgine olijfolie
eventueel walnoten
Benodigdheden
grilloven, kookplaat
Voorbereiding
Kook de balsamicoazijn op laag vuur tot de helft in, laat het afkoelen.
Bereidingswijze
Snij de vijgen in halve maantjes en verwijder de harde stukjes van de steeltjes. Leg de vijgen op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met pecorino. Meng de rucola met olijfolie en breng op smaak met peper. Gratineer de vijgen een paar minuten onder de voorverwarmde ovengrill (op de hoogste stand). Verdeel de rucola op de borden en garneer het met de gegrilde vijgen. Besprenkel ze met de ingekookte azijn, nog wat van de olijfolie en maak het geheel af met wat walnoten.
Bron
Julius Jaspers, [i]Smart Cooking Light, super lekker eten waar je niet dik van wordt,[/i] Terra Lann
Serveertip
Gebruik de walnoten als garnering en drapeer ze mooi op de salade.