Arabische falafel

  • Arabisch, Vegetarisch
  • 0-10 min.
  • Arabische falafel

    Arabische falafel

    Arabische falafel

Falafel is altijd lekker - in een pitabroodje, als burger, als borrelhapje... Het is supersimpel te maken!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kopjes gekookte kikkererwten
2 geklutste eieren
2 tl zout
3 teentjes knoflook
1 tl zwarte peper
Een handje fijngesneden selderijblad
Een handje fijngesneden lente-ui
2 tl cayennepeper
1 tl komijnpoeder
3 el bloem
3 el tahin (sesampasta)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en maal tot de pasta de gewenste dikte heeft. Of je een fijnere of grovere falafelpasta maakt is afhankelijk van wat je zelf lekker vindt.
Kneed het geheel tot balletjes of hamburgervorm en frituur ze in de friteuse of bak ze in een koekepan.

Serveertip

Lekker op een pitabroodje met rauwkost en knoflooksaus. Ook lekker op een hamburgerbroodje met ketchup. Maak ook eens kleine balletjes en serveer ze op een feestje naast de `gewone` bitterballen!

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

renate999 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten