1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Pastasalade
  5. pastasalade met tonijn

pastasalade met tonijn

Door: chimpie96

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-09-2009

Ingrediënten 4 personen


300 gram pastaschelpjes
1,5 liter groente-, vis- of kippenbouillon
4 rijpe tomaten
2 blikjes tonijn, op olie
1 middelgrote ui, gesnipperd
100 gram groene olijven, zonder pit, fijngehakt
1 blikje witte bonen, circa 250 gram (uitlekgewicht)

voor de dressing:
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel wittewijnazijn
zout
versgemalen peper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de pasta beetgaar in de bouillon, giet af en spoel koud af.
Laat de pasta uitgespreid op een wijde schaal afkoelen.
Snijd ondertussen de tomaten in vieren,verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Laat de tonijn uitlekken in een vergiet en verdeel het visvlees met een vork in stukjes.
Klop een dressing van de olie en azijn en breng op smaak met zout en peper.
Schep alles met de ui, de olijven en de uitgelekte bonen door elkaar en laat een half uur trekken in de koelkast.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chimpie96
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top