Botervis met prei-pestosaus

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-09-2009
  • Botervis met prei-pestosaus

    Botervis met prei-pestosaus

    Botervis met prei-pestosaus

Dit gerecht kan ook gemaakt worden met kabeljauwfilet of roodbaars

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 moten botervis, 1,5 cm dik
zout en versgemalen peper
2 preien (alleen het witte en lichtgroene deel)
1 deciliter visfumet
0,5 deciliter witte wijn
2 deciliter crème fraîche (desgewenst de halfvolle uitvoering)
2 eetlepels pesto
2 eetlepels olie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Halveer de preien in de lengte en snijd de helften in smalle halve maantjes. Breng de fumet met de wijn aan de kook en laat het mengsel tot ca. de helft inkoken. Voeg de prei toe en laat die zacht een paar minuten pruttelen, roer af en toe. Roer dan de crème fraîche en de pesto erdoor en laat de saus zachtjes 8 min. pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.

Bereidingswijze

Bestrooi de vis aan beide kanten met zout en peper. Verhit de olie in een koekenpan en bak de moten in ca. 2 min. per kant lichtbruin en gaar.
Schep de saus op de borden en leg de vis erbovenop.

Bron

internet

Serveertip

Lekker met nieuwe aardappels

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten