Pasta met tonijn en rucola

  • Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 18-09-2009
  • Pasta met tonijn en rucola

    Pasta met tonijn en rucola

    Pasta met tonijn en rucola

  • Pasta met tonijn en rucola

    Pasta met tonijn en rucola

    Pasta met tonijn en rucola

  • Pasta met tonijn en rucola

    Pasta met tonijn en rucola

    Pasta met tonijn en rucola

  • Pasta met tonijn en rucola

    Pasta met tonijn en rucola

    Pasta met tonijn en rucola

  • Pasta met tonijn en rucola

    Pasta met tonijn en rucola

    Pasta met tonijn en rucola

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

  • Kook de paste volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim kokend water met een scheutje olijfolie en de bouillonblokjes.
  • Bak de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie tot ze bruin worden.( pas op dat ze niet aanbranden)
  • Bak de uien en champignons in 2 eetlepels olie op hoog vuur, voeg onder het bakken de knoflook toe.
  • Was de citroen en rasp de schil.
  • Halveer de citroen en pers de helften uit.
  • Roer de citroenrasp en het sap door de philadelphia en breng het op smaak met peper en zout.
  • Hak de ricola grof.
  • Laat de tonijn uitlekken.
  • Giet de pasta af en schep direct de philadelphia en de tonijn erdoor.
  • Voeg voorzichtig de uien en champignons en de rucola door de penne en strooi de pijnboompitten als garnering eroverheen.

Bron

Van de kok: Antoine die bij de Jumbo (Arnhem) heerlijke gerechten klaarmaakt!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

SmullenmetMo avatar
SmullenmetMo 15-03-2019

Gisteren gegeten, was een succes! Dank je wel

Zonnetje0 avatar
Zonnetje0 03-08-2015

Heerlijk recept!! Heb halve citroen , veldsla en 4 tenen knoflook gebruikt. Zelfs de kinderen vonden het lekker!

irisdekok avatar
irisdekok 25-06-2015

Ik vond het heerlijk, maar was de enige thuis. Nevertheless ga ik het vaker maken, voor mij een superrecept. Ik heb wel de tips van anderen gebruikt. Kortom: gewoon uitproberen dus.

finegourmet avatar
finegourmet 16-02-2015

Heerlijk gerecht en de tips van anderen die reageerden gebruikt.

adeline43 avatar
adeline43 26-01-2015

Lijkt mij een heerlijke salade! neem hem mee. Groetjes, Adeline

Eetvis avatar
Eetvis 25-08-2014

De lekkerste vis is te bestellen bij eetvis.nl vandaag voor 12.00 uur besteld is de volgende dag al in huis.

jvs1965 avatar
jvs1965 10-11-2012

ga het nu voor de 2e keer maken alleen doe ik er nog een moot gegrilde tonijn bij erg lekker

Christine19 avatar
Christine19 24-06-2012

Lekker en makkelijk recept, zelf nog een geroosterde paprika toegevoegd. We gaan het zeker vaker eten!

smulpoppie avatar
smulpoppie 02-04-2010

Ik heb dit recept recentelijk gemaakt voor vrienden en die wilden ook gelijk het recept hebben. Zelf heb ik er nog halve tomaatjes aan toegevoegd.

fleur1976 avatar
fleur1976 03-11-2009

Hallo, ik heb dit gemaakt vandaag en ik vond het verrukkelijk! Heb echt met smaak gegeten. Ik ga je ook 4 sterren geven! En wat de citroen betreft, je moet dat toch een beetje op gevoel doen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten