Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Pasta met tonijn en rucola

Pasta met tonijn en rucola

Door: dolinda2

  • , Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 18-09-2009

Ingrediënten 4 personen


  • 400 gram penne pasta
  • 2 blikjes tonijn op olie
  • 250 gram kastanjechampignons, in vieren gesneden
  • 2 bouillonblokjes
  • 50 gram pijnboompitten
  • 1 citroen
  • 100 gram rucola sla
  • 175 gram philadelphia
  • 2 rode uien, in reepjes gesneden
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • zout en versgemalen peper


Pasta met tonijn en rucola
Pasta met tonijn en rucola
Penne met tonijn en rucula

Volgende keer minder citroen

Volgende keer minder citroen
Pasta met tonijn en rucola
Pasta met tonijn en rucola
Pasta met tonijn en rucola
Pasta met tonijn en rucola
Pasta met tonijn en rucola
Pasta met tonijn en rucola

Ontdek meer:

Bereidingswijze

  • Kook de paste volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim kokend water met een scheutje olijfolie en de bouillonblokjes.
  • Bak de pijnboompitten in een Koekenpan zonder boter of olie tot ze bruin worden.( pas op dat ze niet aanbranden)
  • Bak de uien en champignons in 2 eetlepels olie op hoog vuur, voeg onder het bakken de knoflook toe.
  • Was de citroen en rasp de schil.
  • Halveer de citroen en pers de helften uit.
  • Roer de citroenrasp en het sap door de philadelphia en breng het op smaak met peper en zout.
  • Hak de ricola grof.
  • Laat de tonijn uitlekken.
  • Giet de pasta af en schep direct de philadelphia en de tonijn erdoor.
  • Voeg voorzichtig de uien en champignons en de rucola door de penne en strooi de pijnboompitten als garnering eroverheen.

Bron

Van de kok: Antoine die bij de Jumbo (Arnhem) heerlijke gerechten klaarmaakt!



Deel dit recept

Reacties (15)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dolinda2
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top