Andijviestamppot met champignons en komijnekaas

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-09-2009
  • Andijviestamppot met champignons en komijnekaas

    Andijviestamppot met champignons en komijnekaas

    Andijviestamppot met champignons en komijnekaas

  • Andijviestamppot met champignons en komijnekaas

    Andijviestamppot met champignons en komijnekaas

    Andijviestamppot met champignons en komijnekaas

Een heerlijke nieuwe stamppot uit kook ook Holland, dat ik van Smulweb kreeg.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1,5 kg kruimige aardappels
250 gr champignons
50 gr boter
200 gr gerookte spekblokjes
1,5 dl melk
600 gr andijvie
200 gr belegen komijnekaas
zout, peper, nootmuskaat
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Schil de aardappelen en snij in stukken; was de andijvie en snij fijn; borstel de champignons schoon en snij in plakjes of kwarten.

Bereidingswijze

Kook de aardappelen in een bodem water met zout in ± 20 minuten gaar. Verhit de boter in een koekenpan en bak het spek uit. Bak de champignons even mee. Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer de warme melk erdoor. Schep de andijvie, spek, champignons, peper en nootmuskaat door de puree en warm de stamppot goed door.

Bron

kook ook Holland

Serveertip

Snij de komijnekaas in kleine blokjes en schep deze door de stamppot. Serveer de stamppot direct.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

planco avatar
planco 18-09-2009

Ziet er erg lekker uit ,neem het graag van je mee.We doen wel niet aan sterren maar hier alvast iets ****

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten