Amuse van gerookte Makreel en Doperwtenmousse
- Frans, Tussendoortje
- 20-30 min.
Zeer geschikt als Amuse
Ingrediënten 8 personen
50 gram (koelverse) doperwten1 eetlepel crème fraîche
5 blaadjes munt
50 gram gerookte makreel
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 36,51 kcal |
Koolhydraten | 1,48 g |
Eiwitten | 2,11 g |
Vetten | 2,32 g |
Benodigdheden
StaafmixerVoorbereiding
1.Kook de erwten in een bodempje water met zout in 2 minuten gaar. Pureer de doperwten met de crème fraîche en drie blaadjes munt tot een gladde massa. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de vis in reepjes.
2.Leg acht eetlepels klaar. Leg op iedere lepel een schep doperwten mousse en verdeel hierover de visreepjes.
Serveertip
1.Snijd de rest van de munt in flinterdunne reepjes en strooi over de vis.