Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Amuse van gerookte Makreel en Doperwtenmousse

Amuse van gerookte Makreel en Doperwtenmousse

Door: hermanvanelst

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-09-2009

Ingrediënten 8 personen


50 gram (koelverse) doperwten
1 eetlepel crème fraîche
5 blaadjes munt
50 gram gerookte makreel


Verder heb je nodig


Staafmixer


Zeer geschikt als Amuse

Ontdek meer:

Voorbereiding

1.Kook de erwten in een bodempje water met zout in 2 minuten gaar. Pureer de doperwten met de crème fraîche en drie blaadjes munt tot een gladde massa. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de vis in reepjes.
2.Leg acht eetlepels klaar. Leg op iedere lepel een schep doperwten mousse en verdeel hierover de visreepjes.

Serveertip

1.Snijd de rest van de munt in flinterdunne reepjes en strooi over de vis.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hermanvanelst
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top