Mini-kippastella`s

  • Marokkaans, Bijgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 17-09-2009
  • Mini-kippastella`s

    Mini-kippastella`s

    Mini-kippastella`s

Wie houdt er níet van die lekkere krokante kippastella`s met die verrukkelijke combinatie van kip, kaneel en amandelen?

Deel dit recept

Ingrediënten
8 filodeegvellen;
4 kipfilets;
2 fijngehakte uien;
een mespunt saffraanpoeder;
2 eetlepels fijngehakte platte peterselie;
1 koffielepel kaneelpoeder;
een scheut olijfolie;
150 gram witte amandelen;
zout en peper naar smaak;
gesmolten roomboter (voor het bestrijken van de filodeegvellen);
kaneelpoeder en poedersuiker voor de versiering van de pastella`s.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en fruit daarin de fijngehakte uien.
Doe er de in kleine stukjes gesneden kipfilets bij en voeg peper en zout, saffraan, kaneelpoeder en fijngehakte peterselie toe en bak alles al omroerend gaar.
Rooster de amandelen in een anti-aanbakpan goudbruin en hak ze grof.

Bereidingswijze

Bestrijk 1 vel filodeeg met wat gesmolten boter en schep in het midden van het vel twee eetlepels van het kipmengsel; schep daar 1 eetlepel van de gehakte amandelen bovenop.
Vouw het filodeeg dicht tot een vierkant pakketje.

Doe hetzelfde met de overige vellen filodeeg en kipvulling/amandelen en leg de pakketjes op een bakpapier belegde bakplaat met de vouw naar beneden.
Bestrijk alle pakketjes met gesmolten roomboter.

Bak de pastella`s in de op 180 graden voorverwarmde oven in ongeveer 15-20 minuten goudbruin en krokant.

Bron

<a href=http://marokkaansarabisch-koken.vijftigplusser.nl/?page=weblog target=_blank>MIJN WEBL

Serveertip

Versier de pastella`s, als ze uit de oven komen, met wat poedersuiker, kaneelpoeder en het restant van de gehakte, geroosterde amandelen.

Dien warm of lauw op.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten