1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Variaties van gevulde gehaktballen

Variaties van gevulde gehaktballen

Door: deonart

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-09-2009

Ingrediënten 4 personen


VOOR BASIS GEHAKT MENGSEL:
600 g mager rundergehakt
1 kleine geraspt ui
1 ei
1 e peterselie
1 vol t zout
1/4 t kruidnagel
1/4 t koriander poeder
1/4 t kerriepoeder of cayenne
1 e vruchten chutney (bijvb mango chutney)
paneermeel om gehakt tot stevige ballen te binden
bloem
olie of boter voor bakken

VARIATIES VOOR VULLING VAN GEHAKTBALLEN
- vul met kleine Sherry tomaatje
of
- een grote blokje Feta
of
- een middel groot champignon
of
- dikke plak banaan
of
- grote blokje avocado
of
- een Amsterdamse uitje etc. etc.

VOOR JAGER SAUS
vet van bakken
1 kleine ui gesnipperd
3/4 e tomatenpuree
genoeg bloem om een gebonden saus te maken. (zo 1 e)
zout
peper
mespunt laurierblad poeder
1/4 t droge tijm
runderbouillon (genoeg om een gebonden saus te maken)



Met gehaktballen kan jij oneindig varieer. Hier zijn een paar gehaktbal met vulling variaties. Een basis gehakt mengsel met een vulling erin. Kies jou eigen mees smaakvolle gehakt mengsels een gaan verder fantaseren wat voor vulling erin kan.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

VOOR BASIS GEHAKT MENGSEL:
1. Meng met een vork alle ingrediënten goed door elkaar.
2. Maak gehaktballen met vulling in het midden.
3. Laat gehaktballen 30 opstijven in koelkast.
4. Haal ballen door bloem en bak ze mooi krokant en bruin van kleur.
5. Haal gehaktballen uit pan.

VOOR JAGER SAUS
6. Fruit ui aan in braadvet van gehaktballen.
7. Voeg erbij tomatenpuree en ontzuur dit voor 3 min.
8. Meng de bloem erdoor en maak in 3 min. een roux ervan. (tot bloem gaar is)
9. Breng verder op smaak met zout, peper laurierblad poeder en tijm.
10. Voeg bouillon erbij en kook voor 10 min. tot een gebonden saus.
11. Zeef saus en voeg bij gehaktballen. (gehaktballen moet voor 3/4 er onder staan)
12. Kook gehaktballen op zacht hitte voor een 1/2 uur terwijl jij het nu en dan keren.
(eventueel zou jij ook kant en klare jus kunnen kopen of runde fond uit potje)



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top