Recept: Carpaccio van botervis met paarse pesto
- Vis, Voorgerecht
- 0-10 min.
Een bijzonder gerecht. De paarse basilicum, vrij nieuw in Nederland en in Dagestan, Oezbekistan, Tadzjikistan, Kazachstan, Georgië en Armenië de normaalste zaak van de wereld, kan vervangen worden met groene basilicum. Is iets minder geschikt maar kan er prima mee door. Een nog moeilijker variant, en eigenlijk nog lekkerder, is daslook (ook wel wilde knoflook): een kruid dat in Duitsland al populair aan het worden is onder de naam Bärlauch. Als u dat in Nederland kunt vinden bent u alleen maar te benijden...
Ingrediënten 4 personen
Benodigdheden voor 4 personen:500 gr botervisfilet
100 gr pijnboompitten
200 gr bosje paarse basilicum
75 gr Parmezaanse kaas
125 ml olijfolie
zout
Benodigdheden
Vijzel of keukenmachineVoorbereiding
Frituur voorzichtig 12 basilicumblaadjes en laat ze op keukenpapier uitlekken. Vries de botervis in. Ontdooi hem langzaam.
Bereidingswijze
Maak in een vijzel of keukenmachine een pesto van de parmezaan, de pinpitten en de basilicum. Voeg langzaam en geleidelijk de olijf olie toe. Hou er rekening mee dat u de keukenmachine niet te snel laat draaien: dat zou de olie in de pesto kunnen verhitten en dat bederft de smaak!
Wanneer de vis bijna ontdooid is, snij er ragfijne plakjes van. Maak deze droog met keukenpapier. Strijk de pesto op het midden de borden. Dresseer de vis er overheen en garneer af met de gefrituurde blaadjes en een paar flinke krullen Parmezaanse kaas. Even een heel dun scheutje olijfolie erover (un filo d`olio, zoals de Italianen zeggen). Klaar!
Bron
http://www.meerdanvlees.nl/index.php?target=products&product_id=305
Serveertip
Een hele simpele Vino da tavola dei Castelli Romani. Slobberwijn van een paar Euro de fles. Prima!