Recept: Carpaccio van botervis met paarse pesto

  • Vis, Voorgerecht
  • 0-10 min.
  • Recept: Carpaccio van botervis met paarse pesto

    Recept: Carpaccio van botervis met paarse pesto

    Recept: Carpaccio van botervis met paarse pesto

Een bijzonder gerecht. De paarse basilicum, vrij nieuw in Nederland en in Dagestan, Oezbekistan, Tadzjikistan, Kazachstan, Georgië en Armenië de normaalste zaak van de wereld, kan vervangen worden met groene basilicum. Is iets minder geschikt maar kan er prima mee door. Een nog moeilijker variant, en eigenlijk nog lekkerder, is daslook (ook wel wilde knoflook): een kruid dat in Duitsland al populair aan het worden is onder de naam Bärlauch. Als u dat in Nederland kunt vinden bent u alleen maar te benijden...

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Benodigdheden voor 4 personen:

500 gr botervisfilet
100 gr pijnboompitten
200 gr bosje paarse basilicum
75 gr Parmezaanse kaas
125 ml olijfolie
zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Vijzel of keukenmachine

Voorbereiding

Frituur voorzichtig 12 basilicumblaadjes en laat ze op keukenpapier uitlekken. Vries de botervis in. Ontdooi hem langzaam.

Bereidingswijze

Maak in een vijzel of keukenmachine een pesto van de parmezaan, de pinpitten en de basilicum. Voeg langzaam en geleidelijk de olijf olie toe. Hou er rekening mee dat u de keukenmachine niet te snel laat draaien: dat zou de olie in de pesto kunnen verhitten en dat bederft de smaak!

Wanneer de vis bijna ontdooid is, snij er ragfijne plakjes van. Maak deze droog met keukenpapier. Strijk de pesto op het midden de borden. Dresseer de vis er overheen en garneer af met de gefrituurde blaadjes en een paar flinke krullen Parmezaanse kaas. Even een heel dun scheutje olijfolie erover (un filo d`olio, zoals de Italianen zeggen). Klaar!

Bron

http://www.meerdanvlees.nl/index.php?target=products&product_id=305

Serveertip

Een hele simpele Vino da tavola dei Castelli Romani. Slobberwijn van een paar Euro de fles. Prima!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

tevredenria avatar
tevredenria

Doorsturen

Home Recepten