Chili sin carne (slanke keuken)

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Chili sin carne (slanke keuken)

    Chili sin carne (slanke keuken)

    Chili sin carne (slanke keuken)

Chili zónder vlees. Zelfs een typisch Texaans vleesgerecht is te vervangen door een – even smakelijke - vegetarische variant.

kcal: 250

Deel dit recept

Ingrediënten 3 recipe.people
.3 el olijfolie
.2 grote uien, fijngesneden
.2 tenen knoflook, fijngesneden
.2 rode pepers, fijngesneden
.150 g wortel, in kleine blokjes
.1/2 el chilipoeder
.1/2 el oregano
.2 tl gemalen koriander (ketoembar)
.1 blik tomaatstukjes à 400 g
.1 1/2 dl bier, rode wijn of bouillon
.2 blikken rode kidneybonen à 400 g
.1 blik maïskorrels à 300 g, uitgelekt
.zout, versgemalen zwarte peper
.1 el fijngesneden verse koriander
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 591,99 kcal
Koolhydraten 67,49 g
Eiwitten 26,73 g
Vetten 14,03 g

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een braadpan en bak hierin de ui, knoflook en rode peper zachtjes aan.
Schep de wortel erdoor en bak alles 5-6 min. op zacht vuur.
Schep de specerijen erdoor en bak alles 2-3 min.
Voeg de tomaatstukjes met vocht, het bier, de bonen zonder vocht en de maïskorrels toe.
Breng het gerecht al roerend aan de kook en laat het 20-30 min. zachtjes pruttelen en inkoken.
Breng op smaak met zout en peper en roer de koriander erdoor.

Bron

Delicious

Serveertip

Lekker met tortillachips en reepjes avocado.
En nog lekkerder met een lik Guacamole (= avocado-dip, blik of vers)

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

evdk avatar

Doorsturen

Home Recepten