Chili sin carne (slanke keuken)
- Vegetarisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Chili zónder vlees. Zelfs een typisch Texaans vleesgerecht is te vervangen door een – even smakelijke - vegetarische variant.
kcal: 250
Ingrediënten 3 recipe.people
.3 el olijfolie.2 grote uien, fijngesneden
.2 tenen knoflook, fijngesneden
.2 rode pepers, fijngesneden
.150 g wortel, in kleine blokjes
.1/2 el chilipoeder
.1/2 el oregano
.2 tl gemalen koriander (ketoembar)
.1 blik tomaatstukjes à 400 g
.1 1/2 dl bier, rode wijn of bouillon
.2 blikken rode kidneybonen à 400 g
.1 blik maïskorrels à 300 g, uitgelekt
.zout, versgemalen zwarte peper
.1 el fijngesneden verse koriander
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 591,99 kcal |
Koolhydraten | 67,49 g |
Eiwitten | 26,73 g |
Vetten | 14,03 g |
Bereidingswijze
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak hierin de ui, knoflook en rode peper zachtjes aan.
Schep de wortel erdoor en bak alles 5-6 min. op zacht vuur.
Schep de specerijen erdoor en bak alles 2-3 min.
Voeg de tomaatstukjes met vocht, het bier, de bonen zonder vocht en de maïskorrels toe.
Breng het gerecht al roerend aan de kook en laat het 20-30 min. zachtjes pruttelen en inkoken.
Breng op smaak met zout en peper en roer de koriander erdoor.
Bron
Delicious
Serveertip
Lekker met tortillachips en reepjes avocado.
En nog lekkerder met een lik Guacamole (= avocado-dip, blik of vers)