1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Chili sin carne (slanke keuken)

Chili sin carne (slanke keuken)

Door: evdk

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-09-2009

Ingrediënten 3 personen


.3 el olijfolie
.2 grote uien, fijngesneden
.2 tenen knoflook, fijngesneden
.2 rode pepers, fijngesneden
.150 g wortel, in kleine blokjes
.1/2 el chilipoeder
.1/2 el oregano
.2 tl gemalen koriander (ketoembar)
.1 blik tomaatstukjes à 400 g
.1 1/2 dl bier, rode wijn of bouillon
.2 blikken rode kidneybonen à 400 g
.1 blik maïskorrels à 300 g, uitgelekt
.zout, versgemalen zwarte peper
.1 el fijngesneden verse koriander


Chili sin carne (slanke keuken)
Chili sin carne (slanke keuken)

Chili zónder vlees. Zelfs een typisch Texaans vleesgerecht is te vervangen door een even smakelijke - vegetarische variant.

kcal: 250

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een braadpan en bak hierin de ui, knoflook en rode peper zachtjes aan.
Schep de wortel erdoor en bak alles 5-6 min. op zacht vuur.
Schep de specerijen erdoor en bak alles 2-3 min.
Voeg de tomaatstukjes met vocht, het bier, de bonen zonder vocht en de maïskorrels toe.
Breng het gerecht al roerend aan de kook en laat het 20-30 min. zachtjes pruttelen en inkoken.
Breng op smaak met zout en peper en roer de koriander erdoor.

Serveertip

Lekker met tortillachips en reepjes avocado.
En nog lekkerder met een lik Guacamole (= avocado-dip, blik of vers)

Bron

Delicious



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van evdk
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top