Kippenbouten in honing-knoflookmarinade met aardappelsalade

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 15-09-2009
  • Kippenbouten in honing-knoflookmarinade met aardappelsalade

    Kippenbouten in honing-knoflookmarinade met aardappelsalade

    Kippenbouten in honing-knoflookmarinade met aardappelsalade

  • Kippenbouten in honing-knoflookmarinade met aardappelsalade

    Kippenbouten in honing-knoflookmarinade met aardappelsalade

    Kippenbouten in honing-knoflookmarinade met aardappelsalade

  • Kippenbouten in honing-knoflookmarinade met aardappelsalade

    Kippenbouten in honing-knoflookmarinade met aardappelsalade

    Kippenbouten in honing-knoflookmarinade met aardappelsalade

  • Kippenbouten in honing-knoflookmarinade met aardappelsalade

    Kippenbouten in honing-knoflookmarinade met aardappelsalade

    Kippenbouten in honing-knoflookmarinade met aardappelsalade

  • Kippenbouten in honing-knoflookmarinade met aardappelsalade

    Kippenbouten in honing-knoflookmarinade met aardappelsalade

    Kippenbouten in honing-knoflookmarinade met aardappelsalade

  • Kippenbouten in honing-knoflookmarinade met aardappelsalade

    Kippenbouten in honing-knoflookmarinade met aardappelsalade

    Kippenbouten in honing-knoflookmarinade met aardappelsalade

  • Kippenbouten in honing-knoflookmarinade met aardappelsalade

    Kippenbouten in honing-knoflookmarinade met aardappelsalade

    Kippenbouten in honing-knoflookmarinade met aardappelsalade

Dit is een heerlijk kipgerecht en de marinadesaus is superlekker! Ik heb het al meerdere keren gemaakt. Je ziet bij de eerste foto`s een ovenschaal met aluminiumfolie onder de kip. Die foto is gemaakt toen ik het in een ovenschaal die snel "aankoekte" maakte op ons bootje.(15.08.2009).
In het weekend (02.07.2011) weer eens gemaakt voor meer personen, met 5 kippenbouten en een stuk of zes kipkluifjes. Alle ingrediënten voor de marinade/ saus gewoon verdubbeld. De aardappelen ook verdubbeld en alvast in blokjes geneden en toen gekookt (wel zo makkelijk). Ook heb ik toen de kip uit de marinade eerst wat droog gedept en toen even aangebraden op het gas, daarna in de oven gezet. Het kan dus op beide manieren.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kippenbouten,
5-6 tenen knoflook (uitgeperst),
3 eetlepels witte balsamico azijn,
4 flinke eetlepels vloeibare (acacia)honing,
1 dl olijfolie + iets extra om te braden,
Versgemalen peper en zout naar smaak,
Om de saus te binden wat aardappelmeel of maïzena.
Voor de aardappelsalade
1 pond stevige aardappelen
1 rode ui
Ongeveer 6-8 eetlepels mayonaise.(kan ook met slanke Mayo)
½ tl chilipoeder.
1 bakje kleine tomaatjes.
Eventueel ook een teentje knoflook.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Scherp mes, Schaal met deksel, Ovenschaal, Aluminiumfolie

Bereidingswijze

Neem de kippenbouten uit de marinade.
Leg de kippenbouten in een ovenschaal en giet de marinade over de bouten.
Het duurt ongeveer 1 uur voordat ze gaar en bruin zijn (ligt aan de grote van de bouten en aan je oven).
Keer de bouten een of twee keer.
Worden de bouten te bruin dek dan af met aluminiumfolie.
Aardappelsalade
Terwijl de kip in de oven staat kook je de aardappelen gaar en laat bijna afkoelen.
Snijdt ze daarna in plakjes of blokjes. (of snijd ze van te voren in blokjes).
Maak de ui schoon en snijd deze in halve ringen.
Vermeng de aardappelen terwijl ze nog lauw zijn met de ui en de mayonaise (en eventueel uitgeperste knoflook).
Voeg zout, peper en chilipoeder naar smaak toe.

Bron

Mijn verzameling van losse recepten

Serveertip

Serveer de kippenbouten met de aardappelsalade en gehalveerde tomaatjes.
Ik heb de marinadesaus wat aangemaakt met maïzena omdat ik dat lekker vind maar dat is natuurlijk heel persoonlijk.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Erik1717 avatar
Erik1717 13-12-2014

Kippenbouten gemaakt volgens recept. Ze waren heerlijk heb deze geserveerd met pasta en salade.

mobiel_1381557906 avatar
mobiel_1381557906 12-10-2013

Ik heb het recept gebruikt voor kippedijen, die we op de BBQ hebben gedaan. Ik had geen witte maar zwarte balsamico. Prima recept! Het wordt extra lekker als je een goede hand houtsnippers (beuken, eiken of ander mooi hout) welt in water (uurtje) en dat direct voor je de kip op de BBQ legt op het vuur doet. Ik gebruik een Weber BBQ met kooltjes. TOP!

huisman001 avatar
huisman001 30-09-2013

neem deze mee,ziet er lekker uit Bedankt

hermien_kg avatar
hermien_kg 30-09-2013

Mmmm, dat ziet er lekker uit. Ik neem je recept mee en ga het gauw uitproberen. Bedankt en groetjes, Hermien

kooktgraag avatar
kooktgraag 14-12-2012

Ik zie het nu ook staan. Bedankt Louise

alidada avatar
alidada 14-12-2012

Voor kooktgraag, het staat er wel in hoor, je hebt er gewoon overheen gekeken. Er staat bij `voorbereiding`. •Kerf kippenbouten in tot op het bot. [br] Geeft niets, overkomt mij ook vaak hoor. Groetjes, Louise

kooktgraag avatar
kooktgraag 14-12-2012

Ik heb nog een vraag: heb je die kippenbouten ingesneden? Dat zie ik op de foto`s, maar in het recept zie ik het niet.

Fressnapf avatar
Fressnapf 18-10-2012

Ik zag deze ergens voorbijflitsen. Het water loopt me uit de b*k als ik die kip zie! Vooral je marinade spreekt me wel aan, maar om dit in de winter nu met aardappelsalade te eten.... zal wel gebakken kriel worden hier. Verder een ontzettend lekker en gezellig bordje voor in de zomer buiten in de patio. Ik bewaar deze. Dank Louise, grt. Alex.

estherbakermans avatar
estherbakermans 18-10-2012

ziet er lekker uit louise groetjes esther

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten