Bapao tempeh

  • Vegetarisch, Vegetarisch
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 14-09-2009
  • Bapao tempeh

    Bapao tempeh

    Bapao tempeh

De welbekende stoombroodjes in mijn vegetarische variant.Zorg dat de vulling volledig afkoelt voor het vullen,stoom niet te lang en zorg voor een stevig deeg,dan lukken ze altijd.Het recept is voor 12 stuks.

Deel dit recept

Ingrediënten
* VOOR DE VULLING
* 500 g tempeh in hele kleine blokjes,
* 1 kleine ragfijn gesneden ui,
* 4 preien,alleen het wit,zeer fijngesneden,
* 2 uitgeperste teentjes knoflook,
* 1 zeer fijngesneden rood pepertje,
* 3 eetl ketjap manis,
* 2 eetl droge sherry,
* 2 eetl maizena,
* 2 kleine maggiblokjes,
* 4 eetl zonnebloemolie,
* 1 dl warm water,
* veel versgemalen zwarte peper,
* zout.
* VOOR HET DEEG
* 600 g bloem,
* 2 zakjes gedroogde gist=14 gram,
* 2 eetl suiker,
* 1 dl warme melk,
* 1.5 dl warm water,
* mespunt zout.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 3879,55 kcal
Koolhydraten 562,76 g
Eiwitten 158,86 g
Vetten 91,38 g
Benodigdheden
Grote kom - kommetje - wok - steelpannetje - plasticfolie - theedoek - stoompan.

Voorbereiding

Los de gist op in het warme water.
Doe de bloem in de kom,maak een kuiltje,giet er de opgeloste gist in en laat 10 minuten staan.
Strooi het zout en de suiker erover en giet de warme melk erbij,kneed het deeg tot een stevige,niet plakkerige,bol.
Doe de deegbol weer in de kom en dek af met plasticfolie en vervolgens met de theedoek.
Laat 1 uur rijzen op een warme plek.

Bereidingswijze

Verhit de olie in de wok en bak hierin de tempehblokjes op een hoog vuur snel bruin en krokant,schep ze uit de wok.
Fruit in dezelfde olie de ui,het rode pepertje en de knoflook,doe de tempeh erbij en bak deze even mee.
Doe er de sherry en de ketjap bij,laat even sudderen en voeg dan de prei toe,roerbak tot deze geslonken is.
Maak een bouillon van de maggiblokjes en 1 dl warm water en bind deze met de maizena,schenk bij het tempehmengsel en laat alles 5 minuutjes sudderen.
Breng op smaak met flink wat versgemalen peper en zout,laat volledig afkoelen!!
Kneed het deeg nogmaals door en rek het uit tot een langwerperige rol.
Verdeel de rol in 12 stukken en maak er bolletjes van.
Rol of kneed de bolletjes 1 voor 1 uit en leg er 1 flinke lepel vulling op.
Vouw de bolletjes voorzichtig dicht,zorg dat ze echt goed dicht zitten.De dichte kant is de bovenkant.
Dek ze af met plasticfolie en een theedoek en laat ze zo nog 15 minuutjes staan.
Breng een bodem water aan de kook in de stoompan en leg 4 broodjes in het stoommandjes,ze mogen elkaar niet raken.
Stoom ze in 20 minuutjes gaar,zorg dat je voldoende water in de stoompan houdt!

Bron

Vulling van mezelf,deeg uit Surinaams kookboek.

Serveertip

Heerlijk met sambal manis en zoete chilisaus.
Wil je ze invriezen,stoom ze dan allemaal,laat afkoelen,verpak per stuk in een plastic diepvrieszakje,knoop losjes dicht en vries in.
Voor gebruik 1-1.5 minuut in de magnetron verwarmen met zakje en al.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

zizypha avatar
zizypha 15-09-2009

Wil je eens kijken hoeveel gram gist er in jouw zakjes zit. Ik gebruik altijd losse gistkorrels nl en zou dat dus erg graag willen weten.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten