Gehakt op z`n Mexicaans

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-09-2009
  • Gehakt op z`n Mexicaans

    Gehakt op z`n Mexicaans

    Gehakt op z`n Mexicaans

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
450 gr. mager rundergehakt of tartaar
2 el. olijfolie
2 uien
1 teen knoflook
1 rode paprika
1 rode peper
1 blikje rode nierbonen
1/2 dl. crème fraiche
750 gr. dunne winterwortelen
2 el. zonnebloemolie
2 tl. suiker
zout, peper
1 el. sherry of wijnazijn.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Het rundergehakt in olie losbakken, maar het mogen brokjes blijven. De uien fijnsnipperen en toevoegen, de knoflook erboven uitpersen, de paprika en peper fijnsnipperen en toevoegen en samen 15 min. bakken. Tot slot de rode nierbonen en de room erdoor scheppen en het gerecht doorwarmen. Ondertussen de winterwortelen schoonschrappen en in wat zonnebloemolie 5 min. zachtjes bakken, de suiker erover strooien, wat zout en peper eveneens en de azijn en de wortelen in 15 min. met een deksel op de pan heel zachtjes gaar laten worden.

Serveertip

De wortelen op een schaal leggen, het gehakt erover scheppen. Met aardappelen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten