Schorseneer- mosselsoepje

  • Belgisch, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-09-2009
  • Schorseneer- mosselsoepje

    Schorseneer- mosselsoepje

    Schorseneer- mosselsoepje

Dol op schorseneren,dat ben ik en eet ze dan ook heel vaak,maar altijd op dezelfde manier.Tot ik in een Belgisch tijdschrift dit recept tegenkwam,heel bijzonder en lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 400 g schorseneren,
* 1.5 dl volle melk,
* 25 g bouillonpoeder,
* 250 g crème fraîche,
* bouquet garni van tijm,laurier en bladpeterselie,
* klontje boter
* 1 kilo mosselen,goed gewassen,
* 1 flinke prei,
* half glas witte wijn,
* 1 laurierblad,
* versgemalen peper,
* klein bosje fijngehakte kervel,
* zout,
* wat citroensap.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Dunschiller of aspergeschiller
grote kom
ruime soeppan
kookpan
pannetje
stukje keukentouw
staafmixer

Voorbereiding

Schil de schorseneren met de dun- of aspergeschiller,snij in stukjes en leg ze in een kom water met citroensap.
Was de prei,snij in stukken en kook apart gaar in gezouten water.
Bind het bouquet garni vast met keukentouw.

Bereidingswijze

Laat in de soeppan een klontje boter smelten,fruit hierin de schorseneren.
Bestrooi met versgemalen peper en wat zout.
Voeg de melk,de crème fraîche en de bouillonpoeder toe en breng aan de kook.
Doe het bouquet garni erbij en laat op een heel laag vuur 20 minuutjes zachtjes koken.
Vergeet niet af en toe te roeren.
Haal het bouquet garni uit de soep,voeg de gekookte prei toe en maak de soep glad met de staafmixer.
Kook de mosselen met de wijn en het laurier blad in enkele minuutjes gaar,met het deksel op de pan.
Haal de mosselen uit de schelp,bewaar het kookvocht.
Maak de soep heel voorzichtig weer warm,niet laten koken en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de mosselen en het kookvocht toe aan de soep,laat het laatste kookvocht in de pan zitten in verband met zandresten.
Schep de soep in grote voorverwarmde kommen en bestrooi met de kervel.

Bron

Oude Belgische Libelle.

Serveertip

Erg lekker met stokbrood en zelfgemaakte kruidenboter en een glas koele witte wijn.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten