Magere snelle mihoen (sonja bakker)
- Chinees, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Snelle Mihoen, Sonja Bakker proef en lekker.
Ingrediënten 4 personen
200 gram mihoen200 gram kipfilet
2 prei stengels
1 rode paprika
250 gram champignons
200 gram taugé
2 eieren
1 teentje knoflook
stukje verse gember
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel groene currypasta
peper en zout naar smaak
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 350,21 kcal |
Koolhydraten | 46,94 g |
Eiwitten | 22,48 g |
Vetten | 6,81 g |
Benodigdheden
Je keukenVoorbereiding
Boodschappen doen.
Bereidingswijze
Bereiding
Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Snijd de prei en paprika in dunne ringen. Borstel de champignons schoon en snijd ze doormidden. Verwarm de olijfolie en bak de kipfilet samen met de geraspte gember, uitgeperste knoflook, currypasta, paprika, prei en champignons. Goed omscheppen om aanbranden te voorkomen. Kook ondertussen de mihoen en giet het af als het gaar is. Als de groente beetgaar is en de kip bruin, voeg je de taugé toe. Dit kort mee laten bakken zodat de taugé knapperig blijft. Meng het samen met de mihoen. Klop de eieren los en bak er een omelet van, snijd deze in smalle reepjes en strooi deze over de mihoenschotel.
Bron
Sonja blad nummer 5 sept/okt 2009
Serveertip
Voedingswaarde
Per persoon circa:
Energie: 344 Kcal
Eiwit: 26 gram
Koolhydraten: 42 gram
Vet: 8 gram
Verzadigd vet: 1 gram
Vezels: 6 gram