Gekarameliseerde appels met druiven en vanilleroom

  • Frans, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-09-2009
  • Gekarameliseerde appels met druiven en vanilleroom

    Gekarameliseerde appels met druiven en vanilleroom

    Gekarameliseerde appels met druiven en vanilleroom

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 appels
circa 400 g blauwe druiven
50 g boter
2 eetl. basterdsuiker
1 theel. kaneel
desgewenst 1 glaasje cognac, rum of calvados (om te flamberen)
Voor de vanilleroom:
0.125 l slagroom
1 eetl. suiker
4 eetl. vanillevla uit een pak
een paar druppels vanille-essence
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd de geschilde appels in kwarten, verwijder de klokhuizen en snijd ieder kwart in tweeën. Was de druiven, laat ze uitlekken en halveer ze. Klop voor de saus de slagroom bijna stijf met de basterdsuiker en de vanille-essence en klop er de vanillevla door. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Bereidingswijze

Verhit de boter met de basterdsuiker en de kaneel in een grote koekenpan met een dikke bodem tot het mengsel begint te kleuren. Bak de appelparten op middelhoog vuur regelmatig omscheppend goudbruin. Flambeer met de cognac, de rum of de calvados (let op dat de afzuigkap niet aanstaat!). Schep de druiven erdoor en laat kort doorwarmen.

Serveertip

Verdeel de appels met de druiven over de bordjes en schep de vanilleroom ernaast.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten