Scholfilet met limoen

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-09-2009
  • Scholfilet met limoen

    Scholfilet met limoen

    Scholfilet met limoen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 g scholfilets
zout, versgemalen peper
600 g winterwortel
1 limoen
50 g roomboter
75 ml slagroom
3 eetlepels bieslook, heel fijngeknipt
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Wrijf de scholfilets in met zout en peper en laat ze even liggen. Snijd de wortels in plakjes en kook ze in een pan met weinig water en wat zout in 15 minuten gaar. Boen de limoen schoon en rasp er een ½ eetlepel groene schil af. Pers de limoen uit.

Bereidingswijze

Smelt de boter in een koekenpan en roer 1 eetlepel limoensap en de ½ eetlepel geraspte limoenschil erdoor. Leg de scholfilets erin en smoor ze afgedekt in 8-10 minuten heel zachtjes gaar. Giet de worteltjes af en schenk de slagroom en 2-3 eetlepels kookvocht erbij. Pureer de worteltjes met de staafmixer tot een gladde puree. Voeg zout en peper toe en warm de wortelpuree nog even zachtjes door. Schep de puree op vier borden en leg de scholfilets erop. Kook het smoorvocht op hoog vuur even in en schep het over de scholfilets. Strooi het bieslook erover.

Serveertip

Lekker met risotto.
TIP
Vervang de limoen door citroen

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

wubbejan avatar
wubbejan 23-09-2009

Lijkt me heel lekker, ga het donderdag voor mijn lief bereiden. Bedankt, gr. WubbeJan

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten