Asperges uit de stoomoven!

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 10-09-2009

Zonder aspergepan en dus gewoon in de stoomoven!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg asperges
4 eieren
1/2 pakje boter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Stoomoven, dunschiller

Voorbereiding

Asperges schillen, de uiteinden wegsnijden (houterige deel). Asperges wassen.

Gaatjes in de luchtkamers van de eieren prikken.

Bereidingswijze

De asperges in een stoompan met gaatjes doen.

Het 1/2 pakje boter uit de verpakking halen en in een dichte stoomovenpan doen.

De eieren in een stoomovenpan met gaatjes leggen.

Alle drie de pannen in de stoomoven schuiven. Kookstand: 110°C, kooktijd: 10 minuten.

Bron

Koken met stoom - Imperial

Serveertip

De asperges op een voorverwarmde schaal leggen en bestrooien met gehakte peterselie. De eieren pellen, halveren en rond de asperges leggen. De boter er overheen gieten.

Heerlijk met krieltjes!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten