1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Asperges
  5. Asperges stomen
  6. Asperges uit de stoomoven!

Asperges uit de stoomoven!

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-09-2009

Ingrediënten 4 personen


1 kg asperges
4 eieren
1/2 pakje boter


Verder heb je nodig


Stoomoven, dunschiller


Zonder aspergepan en dus gewoon in de stoomoven!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Asperges schillen, de uiteinden wegsnijden (houterige deel). Asperges wassen.

Gaatjes in de luchtkamers van de eieren prikken.

Bereidingswijze

De asperges in een stoompan met gaatjes doen.

Het 1/2 pakje boter uit de verpakking halen en in een dichte stoomovenpan doen.

De eieren in een stoomovenpan met gaatjes leggen.

Alle drie de pannen in de stoomoven schuiven. Kookstand: 110°C, kooktijd: 10 minuten.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

De asperges op een voorverwarmde schaal leggen en bestrooien met gehakte peterselie. De eieren pellen, halveren en rond de asperges leggen. De boter er overheen gieten.

Heerlijk met krieltjes!

Bron

Koken met stoom - Imperial



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nynkew


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nynkew
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top