Struisvogelfilets in rode-portsaus
- Frans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Filets van struisvogel. Kan eigenlijk niks verkeerd gaan als je ze van een goede leverancier hebt. Dit recept is met rode Port, maar struisvogel leent zich voor nog veel meer.
Bereidingswijze
Filets in boter bakken, net als biefstuk. Uit de pan halen en laten rusten. Overtollige boter uit de pan verwijderen. Een gehakte sjalot in de pan doen en laten bruinen. Port erbij gieten, Maizena eroverheen strooien, even laten sudderen, eventueel aanlengen met wat warm water. De filets een minuut terugleggen in de pan en aan beide kanten even opwarmen in de saus. Klaar!
Bron
http://www.meerdanvlees.nl/index.php?target=products&product_id=322
Serveertip
De wijnen die hier bij uitstek bij passen zijn iets fruitigere rode wijnen. We zouden er prima een Gigondas bij kunnen proberen, of een Reuilly, of zelfs een Châteauneuf du Pape. Maar eigenlijk doen we de struisvogel meer eer aan met een wijn uit zijn eigen geboorteland: Wij kiezen voor een Shiraz uit de Olifants River Valley in Zuid-Afrika.