Pasta met gerookte zalm, witte wijn, room en bieslook.

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Pasta met gerookte zalm, witte wijn, room en bieslook.

    Pasta met gerookte zalm, witte wijn, room en bieslook.

    Pasta met gerookte zalm, witte wijn, room en bieslook.


Echt een TOPPER! Je kan natuurlijk verschillende soorten pasta gebruiken, na je eigen keuze.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
60 gr boter
500 gram gedroogde pasta
2 sjalotjes, fijngesneden
2 dl witte wijn
1 ¾ dl slagroom
geraspte schil van een halve citroen
2 el citroensap
2 el geknipt bieslook
300 gr gerookte zalm in reepjes
zout en zwarte peper
desgewenst 4 el zalmkaviaar.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 900,56 kcal
Koolhydraten 95,82 g
Eiwitten 33,61 g
Vetten 37,83 g

Bereidingswijze

Verhit de boter op halfhoog vuur in een braadpan. Laat de sjalot af en toe omscheppend 5 minuten fruiten. Voeg de wijn toe en laat deze in circa 3 minuten tot de helft inkoken. Voeg room, citroenschil en –sap bieslook en zalm toe. Laat de saus op halfhoog vuur zonder te koken 1 minuut doorwarmen. Breng op smaak met zout en peper. Kook intussen de pasta in een grote pan kokend water met zout beetgaar, Giet de pasta af en vang een kopje van het kookvocht op. Schep de pasta door de hete saus en voeg indien nodig een scheut van het kookvocht toe. Verdeel desgewenst de zalmkaviaar over de pasta. Serveer meteen.


Bron

pasta eenvouwdig of feestelijk

Serveertip

Goed glas wijn

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marianneoud avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten