Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Pasta met gerookte zalm, witte wijn, room en bieslook.

Pasta met gerookte zalm, witte wijn, room en bieslook.

Door: marianneoud

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-09-2009

Echt een TOPPER! Je kan natuurlijk verschillende soorten pasta gebruiken, na je eigen keuze.

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


60 gr boter
500 gram gedroogde pasta
2 sjalotjes, fijngesneden
2 dl witte wijn
1 ¾ dl slagroom
geraspte schil van een halve citroen
2 el citroensap
2 el geknipt bieslook
300 gr gerookte zalm in reepjes
zout en zwarte peper
desgewenst 4 el zalmkaviaar.



Bereidingswijze

Verhit de boter op halfhoog vuur in een Braadpan. Laat de sjalot af en toe omscheppend 5 minuten fruiten. Voeg de wijn toe en laat deze in circa 3 minuten tot de helft inkoken. Voeg room, citroenschil en sap bieslook en zalm toe. Laat de saus op halfhoog vuur zonder te koken 1 minuut doorwarmen. Breng op smaak met zout en peper. Kook intussen de pasta in een grote pan kokend water met zout beetgaar, Giet de pasta af en vang een kopje van het kookvocht op. Schep de pasta door de hete saus en voeg indien nodig een scheut van het kookvocht toe. Verdeel desgewenst de zalmkaviaar over de pasta. Serveer meteen.


Serveertip

Goed glas wijn

Bron

Pasta eenvouwdig of feestelijk



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top