Garbure

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-09-2009
  • Garbure

    Garbure

    Garbure

U kunt dit eenpansgerecht uitstekend voorbereiden en het is dan bij uitstek geschikt voor een groot gezelschap.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
400 gram casselerrib
200 gram knoflooksalami
1 stuks ui
1 stuks winterwortel
2 stuks aardappelen grote aardappelen
1 stuks prei
250 gram champignons
250 gram sperziebonen
2 eetl. olijfolie
150 gram ontbijtspek
2 tenen knoflook
2 theel. gemengde gedroogde provencaalse kruiden
1 fles rode wijn
3 vleesbouillontabletten
1 pot of blik witte bonen
1 blikje gepelde tomaten in blokjes
250 gram gesneden savooienkool
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd de casselerrib en de salami in niet te kleine blokjes. Snipper de ui grof, snijd de winterwortel en de aardappelen in blokjes, de prei in ringen, de champignons in plakjes en halveer de afgehaalde sperzieboontjes.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote soeppan en bak het spek licht uit. Laat de casselerrib, de worst, de ui, de geperste knoflook, de wortel, de aardappel, de champignons, de sperzieboontjes en de kruiden kort meefruiten. Blus af met de wijn, vul aan met 1 liter water en verkruimel er de bouillontabletten bij. Schep goed om, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat met het deksel schuin op de pan circa 20 minuten stoven. Voeg de witte bonen, de tomaat, de savooiekool en de prei toe en laat nogmaals circa 10 minuten stoven. Breng op smaak met wat zout en peper.

Serveertip

Serveer met stokbrood en kruidenboter en geef desgewenst (Franse) kaas en vers fruit als dessert.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten