1. Home
  2. Recepten
  3. Ierse keuken
  4. Bruin Sodabrood

Bruin Sodabrood

  • Iers, Brood
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-09-2009

Ingrediënten 4 personen


450 gram volkorenmeel
175 gram witte bloem (liefst ongebleekt)
1 theelepel baking soda
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel zout
1 ei
ongeveer 450 ml karnemelk



Bruin Sodabrood
Bruin Sodabrood
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Mix alle droge ingredienten met de handen door elkaar in een grote kom. Mix het ei en de karnemelk appart en voeg deze toe aan de droge ingredienten en mix deze door elkaar. Maak er een ronde plak van 4 cm van. Doe wat deeg op een mes en kerf er een diep druin mee in de bovenkant van het deeg. Strooi er wat sesamzaad of welk zaad dan ook overheen. Bak het brood op een bakplaat voor 40 tot 45 minuten op 200 graden. Het brood is gaar als het hol klinkt als u op de onderkant klopt.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ronaldzwart


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ronaldzwart
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top