1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Hertenbiefstuk met morieljes

Hertenbiefstuk met morieljes

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-09-2009

Ingrediënten 4 personen


Benodigdheden voor 4 personen:

4 hertenbiefstukjes van een betrouwbare leverancier (Ik bestel ze via Internet bij meerdanvlees.nl)
400 gr morieljes (kan ook met cantharellen)
1 glas rode port
2 sjalotten
1 ei
1 l wildbouillon (*) of runderbouillon
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel Maizena
1 teentje knoflook
zout en peper



Hertenbiefstuk met morieljes of cantharellen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De sjalotjes heel fijn hakken. De knoflook niet schillen en overlangs insnijden. De runderbiefstuk inwrijven met olijfolie en dichtschroeien in een gloeiend hete pan zonder verdere toevoeging van olie. Vlees uit de pan halen. Warmebron minderen en in de pan de rest van de olijfolie, de knoflook, de sjalotten en de morieltjes bakken, niet te hard, totdat de sjalotten glazig worden. Maizena oplossen in melk. Het vleesvocht van de biefstukjes die we aan de kant hebben gelegd, de port en de melk met Maizena toevoegen aan de sjalotten. Voorzichtig al roerend in laten dikken. Knoflook en schil uit de saus vissen. De biefstukjes even opwarmen door ze terug te leggen in de saus (1-2 minten). Serveren.

De saus wordt NOG lekkerder door toevoeging van een zgh. "picada", een fantastische Catalaanse sausbasis met noten, saffraan, zout en peper die in een vijzel wordt gemaakt . In de originele picada worden croutons gebruikt. Wij raden aan in dit geval die te vervangen met droge koekjes (kaakjes) om het geheel iets zoeter te maken. Hier even het originele recept:

Recept: Catalaanse PICADA

Benodigdheden:

4 croutons
6 tenen knoflook
100 gr noten (amandelen, walnoten, hazelnoten)
zwarte peper en grof zeezout naar smaaklepel Maizena
1 gedroogd lombokje (voor de liefhebber! Hoeft niet!)


Bereiding:

Alle ingrediënten in een vijzel fijnstampen tot een egale bruine massa is ontstaan. Dit halverwege de kooktijd toevoegen aan de saus.

Serveertip

De wijnen die hier bij uitstek bijpassen zijn een goede Amarone della Valpolicella, een stevige Barbera d`Asti of een frisdonkere Villa Antinori.

Bron

Http://www.meerdanvlees.nl/index.php?target=products&product_id=301



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tevredenria


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tevredenria
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top