Kikkererwtensoep met chorizo

  • Soep
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 09-09-2009
  • Kikkererwtensoep met chorizo

    Kikkererwtensoep met chorizo

    Kikkererwtensoep met chorizo

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
5 el olijfolie extra vierge, 150 gr chorizoworst - fijngehakt, 1 ui - gesnipperd, 1 teen knoflook - fijngehakt, 2 stengels bleekselderij - fijngehakt, 500 gr spinazie - gewassen en gehakt, 8 tomaten - zonder zaadjes en grof gehakt, 1 blik gekookte kikkererweten (400gr), 1,3 l kippenbouillon (van 2,5 tablet), zeezout en zwarte peper, 50 gr prosciutto (Italiaanse ham), 2 eieren - hard gekookt en in stukjes.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit in een pan 2 el olijfolie en bak de chorizo tot het vet eruit loopt. Doe de ui, knoflook en de selderij erbij. Zet het vuur laag en laat het met de deksel op de pam 15 minuten zachtjes bakken.
Roer even door en doe de spinazie, tomaat, kikkererwten en kippenbouillon erbij. Breng de soep aan de kook, zet vuur laag en laat 40 minuten zachtjes doorkoken.
Pureer één derde van de soep en giet het terug in de pan. Roer door en voeg eventueel zout en peper toe. Haal van het vuur, roer de ham erdoor met 3 el olijfolie.

Bron

Jamie Oliver

Serveertip

Verdeel de soep over de kommen en snipper er wat ei overheen.

Laatste reacties

royke87 avatar
royke87 25-11-2011

Eergisteren gemaakt, erg lekker :)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten