Bodding, erg lekker !

  • Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-09-2009
  • Bodding, erg lekker !

    Bodding, erg lekker !

    Bodding, erg lekker !

  • Bodding, erg lekker !

    Bodding, erg lekker !

    Bodding, erg lekker !

Bodding (ook broodpudding genaamd) is een Belgische lekkernij,
gemaakt van broodresten, rozijnen, eieren en suiker,
waarvan de origine waarschijnlijk in de Middeleeuwen is terug te vinden.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
300 gram brood
50 cl lauwe melk (60 indien u oud brood gebruikt)
200 gram suiker
5 eieren
1 eetlepel puddingpoeder
een snuifje kaneel
rozijnen (hoeveelheid naar smaak)
eventueel nog fruitsupplement, of cacao
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de melk samen met de suiker (waaronder de kaneel gemengd werd)
tot de suiker opgelost is.
Laat wat afkoelen
Neem een grote kom en verbrokkel daarin het brood (liefst zonder korsten)
Melk bijvoegen en even laten weken
Het mengsel pletten met een vork
eieren bijvoegen en goed mengen
Puddingpoeder toevoegen en goed mengen en rozijnen bijvoegen
Doe het geheel in een beboterde vuurvaste vorm,
en zet het in de oven gedurende plusminus 45 minuten op 180 à 200 graden.

Bron

Met dank aan yummly.nl

Serveertip

Ook lekker is :
een laag broodpudding, een laag appelpartjes,of banaan,
een laag broodpudding in de ovenschotel
of gewoon een laag appelpartjes of banaan bovenop de broodpudding
en nog wat kaneel op de appeltjes.
Ook lekker bij een kopje koffie.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten