1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Rendang
  6. Rendang

Rendang

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 07-09-2009

Ingrediënten 4 personen


500 gram runderlappen, in dobbelsteentjes gesneden
4 uien,gesnipperd
4 tene knoflook gesnipperd
1 tl koenjit (geelwortel/kurkumma)
1 tl serehpoeder
1/2 el sambal trassi
5-7 blaadjes daun salam (toko)
2 sprieten verse sereh (citroengras)
200ml cocosmelk
peper en zout naar smaak
zonnebloemolie


Verder heb je nodig


Braadpan


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit een scheut zonnebloemolie in en braadpan en braad het vlees aan. Voeg de ui en knoflook toe en laat deze zacht worden.
Voeg de koenji,serehpoeder en de sambal toe en roer alles goed door.
Voeg zoveel heet water toe dat het vlees net onder komt te staan en voeg de blaadjes daun salam en de verse sereh toe( eerst even met een mes kneuzen zodat de aroma`s beter vrij komen)
Laat de rendang ongeveer 2 uur op een laag vuur sudderen. Roer af en toe door.
Roer de cocosmelk erdoor als het vlees gaar is, en breng op smaak met peper en zout.(haal de sprieten sereh en de blaadjes daunsalam er voor het serveren uit)
eet smakelijk.

Serveertip

Serveer dit gerecht als onderdeel van een rijsttafel of met witte rijst en gemengde groenten

Bron

Nio



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vanbokhoven1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vanbokhoven1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top