Maissoep

  • Mexicaans, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 07-09-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 blikjes maiskorrels
klontje boter of margarine
1 kleine ui gesnipperd
1/2 tl gedroogde chilipepervlokken
2 blokjes groentebouillon
3el roomkaas met kruiden en knoflook
1/2 rode paprika, heel fijn gesnipperd
verse bieslook in stukjes geknipt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
soeppan staafmixer zeef

Bereidingswijze

Verhit een klontje boter of margarine in een ruime soeppan.
smoor de inhoud van 2 1/2 blikjes mais (bewaar een half blikje) de ui en chilipepervlokken ongeveer 10 min. in de hete boter. Voeg 1 liter kokend water en de bouillonblokjes toe en roer totdat deze zijn opgelost.
roer de roomkaas door de soep en draai het vuur uit.
pureer de soep met een staafmixer.
je kunt de soep hierna zeven om de velletjes van de mais eruit te halen, maar dat hoeft niet.(je kunt ook alleen een gedeelte zeven om nog een beetje (beet te houden)
voeg de achtergehouden mais toe aan de soep.
Strooi vlak voor het serveren de heel fijn gesnipperde paprika en bieslook over de soep.

Bron

Nio

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten