zoete Marokkaanse broodjes

  • Arabisch, Brood
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 07-09-2009
  • zoete Marokkaanse broodjes

    Zoete Marokkaanse broodjes

    Zoete Marokkaanse broodjes

Vooral lekker en leuk voor kinderen,je kunt de broodjes in elke gewenste vorm maken.Bovendien zijn ze lekker zoet en zacht.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
* 250 g bloem,
* 100 ml lauwe melk,
* 45 g zachte boter,
* 1 zakje vanillesuiker,
* 1 ei,
* 45 g suiker,
* snufje zout,
* 5 g gedroogde gist,
* kommetje abrikozenjam,
* kommetje gesmolten boter,
* 30 g suiker,
* geraspte kokos.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
flinke bakplaat
bakpapier
grote kom
zeef
3 kommetjes
2 diepe borden
kwastje

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 50 graden C.
Doe wat geraspte kokos en 30 g suiker elk afzonderlijk in een diep bord.
Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Bereidingswijze

Verwarm de melk tot lauw en los de gist daarin op. Zeef de bloem boven de kom,roer er de 45 g suiker,vanillesuiker,het ei en beetje bij beetje de melk met opgeloste gist door en als laatste het zout.
Kneed goed door tot een soepel en zacht deeg.
Verdeel het deeg in 16 stukken en rol elke portie uit tot een lange sliert,geef elke sliert een leuke vorm en leg ze op de bakplaat.
Schakel de oven uit en schuif de bakplaat erin met onderin de oven een kommetje gekookt water.
Laat de broodjes een uur rijzen.
Haal de bakplaat uit de oven en verwarm hem voor op 250 graden C.
Schuif de bakplaat weer in de oven en bak de broodjes in 10 minuutjes goudbruin en gaar.
Bestrijk 1 helft van de broodjes met de gesmolten boter en druk ze in de suiker,bestrijk de andere helft met wat warmgemaakteabrikozenjam en druk ze in de geraspte kokos.

Bron

Fatima.

Serveertip

Gewoon zo!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

charvdm avatar
charvdm 03-06-2013

jammer ze zijn bij mijn niet gelukt ik kon trouwens ook in de bereidingswijze geen gedroogde gist vinden en moeten de broodjes niet ingesmeerd woorden met ei voordat ze de oven ingaan? groetjes charissa

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten