1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Pompoensoep
  5. Pompoensoep met venkel

Pompoensoep met venkel

Door: mar72

  • Frans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-09-2009

Ingrediënten 4 personen


250 gr pompoen
250 gr venkel
1 fijngehakte ui
2 eetlepels boter
2 eetlepels olijfolie
3 dl gevogeltefond
1 dl room
1 dl dubbel blond bier
200 g gekookte rivierkreeftjes
4 takjes venkelgroen
peper en zout


Verder heb je nodig


Soeppan

Pompoensoep met venkel
Pompoensoep met venkel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil en ontpit de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Maak de venkel schoon en snijd ook die in stukjes. Verwarm de boter en olie in een antikleefpan en roerbak de blokjes pompoen, venkel en de ui. Schep goed om, draai het vuur lager en roer de fond door de groenten. Laat 30 minuten zachtjes gaarstoven.

Pureer de groenten met de staafmixer, roer het bier erdoor en na drie minuten goed doorwarmen ook de room. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de rivierkreeftenstaartjes over voorverwarmde kommetjes en lepel de soep erover. Versier met takjes venkelgroen



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mar72
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top