Geroosterde bloemkool soep

  • Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 05-09-2009
  • Geroosterde bloemkool soep

    Geroosterde bloemkool soep

    Geroosterde bloemkool soep

Deel dit recept

Ingrediënten
1 kleine of de helft van een grote bloemkool geroosterd
1 kleine aardappel
1 kleine ui, gesnipperd
500 ml. bouillon
scheutje melk
fijngehakte peterselie
peper
zout
klontje boter
nootmuskaat
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

bloemkool in niet al te dikke plakken snijden of in kleine roosjes verdelen. De plakken zoveel mogelijk in 1 laag op een bakplaat leggen. Omscheppen met zout, peper en ruim olijfolie, en dan zo´n 45 minuten in een hete oven. Na 20 minuten alles even omscheppen. Het resultaat is bloemkool die al z´n waterigheid is kwijt geraakt, knapperig en nootachtig en zoet is geworden. (ook lekker om zo te eten als bijgerecht)

Bereidingswijze

Smelt de boter in een pan en bak hierin de ui en aardappel op laag vuur tot ze zacht zijn. Doe de geroosterde bloemkool erbij, maar hou een paar schepjes van de krokant gebakken kruimels achter. Voeg de bouillon toe en laat zachtjes koken, een minuut of 10. Pureer met de staafmixer en doe er een scheutje melk bij. Breng op smaak met zout en peper en nootmuskaat. Als de soep erg dik is, doe er dan nog wat water bij.
Soep nog even doorwarmen. Vermeng de achtergehouden bloemkool met de peterselie. Schep de hete soep in diepe borden en verdeel het bloemkool-peterseliemengsel erover.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

peggy01 avatar
peggy01 29-05-2015

Ik heb deze soep vorige week gemaakt en was erg lekker. Dank je wel voor dit lekkere recept, groetjes Peggy

schuymar avatar
schuymar 17-05-2015

Ik heb aan de bloemkool in de oven twee theelepels curry madras toegevoegd. Je krijgt dan een wat pittiger soep. Erg lekker!

riawes avatar
riawes 16-05-2015

Lekker soeprecept neem het van je mee groet ria

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten