Marokkaanse geroosterde groenteschotel

  • Marokkaans, Bijgerecht
  • > 120 min.
  • Marokkaanse geroosterde groenteschotel

    Marokkaanse geroosterde groenteschotel

    Marokkaanse geroosterde groenteschotel

  • Marokkaanse geroosterde groenteschotel

    Marokkaanse geroosterde groenteschotel

    Marokkaanse geroosterde groenteschotel

De groenten worden zacht van binnen maar blijven krokant van buiten. Je kunt variëren met de groenten die je toevoegt. Ras el-hanout is een Marokkaans kruidenmengsel, vaak te verkrijgen in een betere supermarkt of in een toko.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
2 rode uien
1 flespompoen
1 flinke zoete aardappel
200 gram gedroogde pruimen
3 tenen knoflook
1 winterpeen
1 eetlepel honing
1/2 rode peper
375 ml kippenbouillon
1,5 theelepel ras el-hanout
50 ml olijfolie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 276,45 kcal
Koolhydraten 29,67 g
Eiwitten 4,21 g
Vetten 13,88 g

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 C.

Bereidingswijze

Pel de uien en snijd ze in vieren.
Pel de knoflook en plet ze met een mes. Schil de wortel en snijd ze in blokjes.
Giet 60 ml olijfolie in een ovenschaal (ongeveer de grootte van een lasagneschaal).
Schep de uien, knoflook en wortel in de ovenschaal en schep ze door de olijfolie.
Zet de schaal in de oven en bak 15 minuten.
Haal uit de oven (maar laat de oven aan).
Schil ondertussen de pompoen en snijd deze in stukken.
Schil de aardappel en snijd ze in stukken.
Snijd de peper in kleine stukjes.
Voeg ze toe aan de ovenschaal.
Schep de ras el-hanout door de groenten.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Zet de schaal terug in de oven en bak nog eens 30 minuten.
Haal de schaal uit de oven, maar laat de oven aan.
Halveer de pruimen.
Schenk de bouillon bij de groenten en voeg de pruimen toe.
Roer de honing erdoorheen.
Roer alles goed om en bak nog eens 30 minuten.

Bron

Op het web ..

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

hcjw avatar

Doorsturen

Home Recepten