Marokkaanse geroosterde groenteschotel
- Marokkaans, Bijgerecht
- > 120 min.
De groenten worden zacht van binnen maar blijven krokant van buiten. Je kunt variëren met de groenten die je toevoegt. Ras el-hanout is een Marokkaans kruidenmengsel, vaak te verkrijgen in een betere supermarkt of in een toko.
Ingrediënten 4 recipe.people
2 rode uien1 flespompoen
1 flinke zoete aardappel
200 gram gedroogde pruimen
3 tenen knoflook
1 winterpeen
1 eetlepel honing
1/2 rode peper
375 ml kippenbouillon
1,5 theelepel ras el-hanout
50 ml olijfolie
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 276,45 kcal |
Koolhydraten | 29,67 g |
Eiwitten | 4,21 g |
Vetten | 13,88 g |
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 C.
Bereidingswijze
Pel de uien en snijd ze in vieren.
Pel de knoflook en plet ze met een mes. Schil de wortel en snijd ze in blokjes.
Giet 60 ml olijfolie in een ovenschaal (ongeveer de grootte van een lasagneschaal).
Schep de uien, knoflook en wortel in de ovenschaal en schep ze door de olijfolie.
Zet de schaal in de oven en bak 15 minuten.
Haal uit de oven (maar laat de oven aan).
Schil ondertussen de pompoen en snijd deze in stukken.
Schil de aardappel en snijd ze in stukken.
Snijd de peper in kleine stukjes.
Voeg ze toe aan de ovenschaal.
Schep de ras el-hanout door de groenten.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Zet de schaal terug in de oven en bak nog eens 30 minuten.
Haal de schaal uit de oven, maar laat de oven aan.
Halveer de pruimen.
Schenk de bouillon bij de groenten en voeg de pruimen toe.
Roer de honing erdoorheen.
Roer alles goed om en bak nog eens 30 minuten.
Bron
Op het web ..