1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Appelflap
  5. Tapas

Tapas

  • Spaans, Streekgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 04-09-2009

Ingrediënten 10 personen


1 eetl. olijfolie
1 ui, fijngehakt
1 teentje knoflook, geperst
1 kleine oranje paprika, in blokjes
1 rode Spaanse peper, zonder zaadjes, fijngehakt
250 g rundergehakt
1/2 theel. gemalen komijn (djinten)
1 eetl. bloem
1/2 theel. paprikapoeder
2 eetl. tomatenpuree
1 blikje ansjovis
2 eetlepels Manzanilla sherry
2 pak diepvriesbladerdeeg, ontdooid
1 ei
Eventueel Empanada vormpjes, te koop bij Xenos


Verder heb je nodig


Keulenmachine of scherp mes


Empenadas

Zo zien ze eruit na het bakken, lekker met een glas sherry

Zo zien ze eruit na het bakken, lekker met een glas sherry
Empenada vormpjes
Empenada vormpjes

Een echte Spaanse tapas, lekker met een glaasje Manzanilla Sherry

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven op 200°C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.



Maak met de keukenmachine knoflook, ui, paprika, sherry en ansjovis tot een papje.
Bak het geheel daarna met de gehakt rul in de pan met een beetje olijfolie, om het geheel minder vet te maken kun je eerst de gehakt rul bakken, daarna afgieten. De olijfolie is een smaakmaker dus die voeg je later toe. Dan de bloem tomatenpuree en de rest van de kruiden erdoor.
Laat het mengsel afkoelen.

Bereidingswijze


Leg op de empanada vormpjes een plakje deeg, vul met de vulling, smeer het randje in met geklutst ei, en vouw de vorm dicht. Het teveel aan deeg komt er vanzelf af.
Leg op de bakplaat, en prik er een gaatje in zodat de stoom tijdens het bakken kan ontsnappen.

Bak de empanadas in ongeveer 15 minuten bruin en gaar.

Ik bezit zelf een setje met empanada vormpjes, vier verschillende maten, en gebruik ze regelmatig ook voor andere vullingen....

Vul ze maar eens met appel, kaneel, gedroogde in stukjes gesneden abrikozen, en geschaafde amandelen.
Zulke lekkere appelflappen heeft de bakker niet...
Een kleiner maatje maakt ze geschikt om uit te delen op school als je zoon/dochter jarig is.
Wedden dat iedereen enthousiast is. Weer eens wat anders dan chips...

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Samen met andere tapas een echte tapas maaltijd van maken, lekker voor op de zondag als je visite hebt bijvoorbeeld.

Of samen met de kids, eten knutselen, en daarna opeten.

Bron

Combinatie van mijn hoofd en het prachtige boek van Penelope Casas



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heksenkat


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heksenkat
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top