Herfststamppot
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten 4 recipe.people
1kilo aardappels500g spruitjes
zout
150g gerookte spekreepjes
2 appels (Granny Smith)
50g blanke hazelnoten
2 eetlepels boter
100ml melk
peper
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 593,86 kcal |
Koolhydraten | 64,80 g |
Eiwitten | 16,47 g |
Vetten | 27,12 g |
Benodigdheden
appelboorVoorbereiding
Schil 1 kilo aardappels, was en snij ze in grove stukken
Maak 500g spruitjes schoon en halveer ze
Schenk een laag water in een ruime pan, leg de aardappels erin met de spruitjes erop. Kook de aardappels met de spruitjes en wat zout ca. 25 minuten
Bak 150g gerookte spekreepjes uit
Schil 2 appels (Granny Smith), verwijder de klokhuizen met een appelboor en snij de appel in 8 ringen
Haal de spekjes uit de pan en bak de appelringen in het achtergebleven vet aan beide kanten
Hak 50g blanke hazelnoten grof en rooster ze goudbruin
Bereidingswijze
Giet de aardappels en de spruiten af en bewaar het kookvocht
Schep 2 eetlepels boter en 100ml melk door het aardappel-mengsel, zet de pan terug op het vuur, totdat de melk warm is
Stamp het aardappelmengsel grof en voeg eventueel nog wat kookvocht toe. Breng op smaak met zout en peper
Serveertip
Schep de spekjes en de noten door de stamppot en verdeel de appel erover.