Herfststamppot

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-09-2009
  • Herfststamppot

    Herfststamppot

    Herfststamppot

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1kilo aardappels
500g spruitjes
zout
150g gerookte spekreepjes
2 appels (Granny Smith)
50g blanke hazelnoten
2 eetlepels boter
100ml melk
peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
appelboor

Voorbereiding

Schil 1 kilo aardappels, was en snij ze in grove stukken
Maak 500g spruitjes schoon en halveer ze
Schenk een laag water in een ruime pan, leg de aardappels erin met de spruitjes erop. Kook de aardappels met de spruitjes en wat zout ca. 25 minuten
Bak 150g gerookte spekreepjes uit
Schil 2 appels (Granny Smith), verwijder de klokhuizen met een appelboor en snij de appel in 8 ringen
Haal de spekjes uit de pan en bak de appelringen in het achtergebleven vet aan beide kanten
Hak 50g blanke hazelnoten grof en rooster ze goudbruin

Bereidingswijze

Giet de aardappels en de spruiten af en bewaar het kookvocht
Schep 2 eetlepels boter en 100ml melk door het aardappel-mengsel, zet de pan terug op het vuur, totdat de melk warm is
Stamp het aardappelmengsel grof en voeg eventueel nog wat kookvocht toe. Breng op smaak met zout en peper

Serveertip

Schep de spekjes en de noten door de stamppot en verdeel de appel erover.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

deejee1 avatar
deejee1 07-11-2013

Dit lijkt mij erg lekker, ga het zeker proberen :)

vdkubbe avatar
vdkubbe 06-11-2013

Hallo Dirk, het is tijd voor de heerlijke stampotten en deze lijkt me wel lekker. bedankt Anneke

Epske1 avatar
Epske1 31-10-2012

ziet er heerlijk uit en als ik de reacties zo lees MOET ik `m uit gaan proberen. Ben benieuwd, dank voor het delen!

ginanl avatar
ginanl 27-10-2012

lijkt me lekker dus!

anya avatar
anya 16-10-2011

Hoi Dirk, vanavond hebben we je herfststampot op. Omdat mijn dochter (uiteraard...) geen spruitjes lust heb ik de spruitjes en de aardappel puree apart geserveerd. Met een saus van de gebakken spekjes, appel en de geroosterde hazelnoten erbij. Zo hebben we allemaal heerlijk zitten smullen, bedankt!

moniquek1 avatar
moniquek1 12-10-2011

hallo dirk heb gisteren je recept gemaakt, weer een heerlijk spruitjes gerecht erbij dank je wel. monique

JieJie avatar
JieJie 10-10-2011

Dat ziet er ook erg goed uit! Ga het zeker een keer proberen. Mijn vriend is vegetariër; heb je ook tips wat ik als vervanger voor de gerookte spek kan gebruiken? Bedankt voor het delen!

planco avatar
planco 08-10-2011

Bedankt allemaal voor de positieve reacties

Dezine avatar
Dezine 07-10-2011

Dit is de aller- allerlekkerste stamppot die ik ooit geproefd heb. Wat een geweldige combinatie - zoet, zuur, hartig, zacht en knapperig. Geen varkensvlees hier, dus met rundervinken. De volgende dag smaakte het nóg lekkerder! Dankje Planco!

amanda9 avatar
amanda9 28-09-2011

Ik ben een grote spruitjesfan. Het is een stamppot anders dan anders. Ik ga hem zo snel als mogelijk maken.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten