Caribische pompoensoep
- Antiliaans, Soep
- 30-60 min.
- Geplaatst op 03-09-2009
heerlijke pittige soep (kun je natuurlijk zelf bepalen, hoe pittig!)
als je je met Halloween afvraagt wat je met de restanten van al die pompoenen moet, dan is dit een aanrader.... dit is niet de flauwe soep/taart die je misschien gewend bent...
Oranje ronde pompoenen zijn het lekkerst
Ingrediënten 4 personen
1 a 2 pompoenen(1 grote of 2 kleintjes)2 uien
4 teentjes knoflook
3 l kippenbouillon
1 flinke eetlepel sambal oelek (of minder, naar eigen smaak)
bakje ontbijtspek
2 kipfilets in stukjes gesneden
150 gr spagetti
zout,peper
1/4 dl slagroom
1 bosje lente-uitjes
Benodigdheden
grote soeppanBereidingswijze
schil de pompoen , haal de pitten eruit en snijd in stukjes
snipper de uien, en hak de knoflook fijn
bak in de soeppan de spekjes aan
voeg als de spekjes al lekker pruttelen de kip toe en bak dit bruin
al kip bruin is, voeg de ui en knoflook toe en fruit deze mee
voeg de bouillon en de pompoen toe en laat dit 45 minuten zachtjes koken
Voeg de spagetti aan de soep toe, en laat dit gaar koken.
Voeg de slagroom toe, en de in stukjes gesneden lente ui toe en de fijngeknipte bieslook
Serveertip
lekker als maaltijdsoep te serveren, samen met lekker vers grof boerenbrood
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties