Caribische pompoensoep

  • Antiliaans, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-09-2009

heerlijke pittige soep (kun je natuurlijk zelf bepalen, hoe pittig!)

als je je met Halloween afvraagt wat je met de restanten van al die pompoenen moet, dan is dit een aanrader.... dit is niet de flauwe soep/taart die je misschien gewend bent...

Oranje ronde pompoenen zijn het lekkerst

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 a 2 pompoenen(1 grote of 2 kleintjes)
2 uien
4 teentjes knoflook
3 l kippenbouillon
1 flinke eetlepel sambal oelek (of minder, naar eigen smaak)
bakje ontbijtspek
2 kipfilets in stukjes gesneden
150 gr spagetti
zout,peper
1/4 dl slagroom
1 bosje lente-uitjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote soeppan

Bereidingswijze

schil de pompoen , haal de pitten eruit en snijd in stukjes
snipper de uien, en hak de knoflook fijn
bak in de soeppan de spekjes aan
voeg als de spekjes al lekker pruttelen de kip toe en bak dit bruin
al kip bruin is, voeg de ui en knoflook toe en fruit deze mee
voeg de bouillon en de pompoen toe en laat dit 45 minuten zachtjes koken
Voeg de spagetti aan de soep toe, en laat dit gaar koken.
Voeg de slagroom toe, en de in stukjes gesneden lente ui toe en de fijngeknipte bieslook

Serveertip

lekker als maaltijdsoep te serveren, samen met lekker vers grof boerenbrood

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten