Broodje bakkeljauw

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-09-2009
  • Broodje bakkeljauw

    Broodje bakkeljauw

    Broodje bakkeljauw

Deel dit recept

Ingrediënten
Ingrediënten:
3 theelepels tomatenpuree
1 tomaat
Zonnebloemolie
mespuntje trassie
100 ml water
Faja Lobi Bakkeljauw Trafasie (roerbakmix)
1 pak (á 200gram) Faja Lobi Bakkeljauw Trafasie (bakkeljauw filet, zonder huid, bot en graat)
6 Surinaams Puntjes (Surinaams brood)of pistoletten
Productinformatie Surinaamse producten.
Waar verkrijgbaar?

Voorbereiding van de chefkok:
Verdeel de Bakkeljauw Trafasie in kleine stukjes en kook het 10 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna in een vergiet met koud water af. Lek het vervolgens uit door de Bakkeljauw Trafasie in het vergiet goed uit te knijpen.

Bereidingswijze van de chefkok:
Verhit 5 eetlepels zonnebloemolie en roerbak de Bakkeljauw Trafasie in 5 minuten goudbruin. Voeg 3 eetlepels Bakkeljauw Trafasie (roebakmix), de tomaat, de tomatenpuree, de trassie en het water toe en schep het om; het geheel 10 minuten met gesloten deksel op matig vuur laten stoven.

Serveertip van de chefkok:
Snijd de broodjes open, beboter beide zijden en beleg ze met de bereide Bakkeljauw Trafasie; garneer met Zuurgoed Trafasie.

Variatietip van de chefkok:
Garneer eens met:
1. Roti Dressing Trafasie: Meng 3 eetlepels Sweet Chili Sauce Trafasie met 2 eetlepels halvanaise of mayonaise.
2. Roti Sauce Trafasie: Meng 2 eetlepels Roti Masti Trafasie met 3 eetlepels yoghurt.
Boodschappen bestellen

Bron

Hyves Surinam Culinair

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten