1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Varkensvlees in honing-sinaasappelmarinade

Varkensvlees in honing-sinaasappelmarinade

Door: planco

  • Belgisch,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-09-2009

Ingrediënten 4 personen


4 haaskarbonades
1 sinaasappel, schoongeboend
3 tenen knoflook, geperst
1 1/2 eetlepel paprikapoeder
3 eetlepel vloeibare honing
5 eetlepels olijfolie


Verder heb je nodig


BBQ en of Grill

Varkensvlees in honing-sinaasappelmarinade
Varkensvlees in honing-sinaasappelmarinade

Wat op de BBQ kan ook binnenop de grill

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd het vlees van de karbonades in dikke repen. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Meng het sap met de sinaasappelrasp, de knoflook, het paprikapoeder, de honing, 2 eetlepels olie en zout en (versgemalen zwarte) peper naar smaak. Schep dit om met de repen karbonade en laat minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast marineren

Bereidingswijze

Bestrijk het vlees rondom met olie en rooster het op de hete barbecue in 10 minuten rondom bruin, keer het regelmatig. Lekker met pittige mosterd.

Serveertip

Als u niet van varkensvlees houdt, kunt u de 4 haaskarbonades vervangen door 4 kipfilets. De bereidingstijd is hetzelfde.

Dit gerecht is lekker bij kropsla met ei en spekje



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top