1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Krokante schol

Krokante schol

Door: saskiamughal

  • , Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-09-2009

Ingrediënten 4 personen


50 g tortillachips nacho
1/2 kleine rode paprika
50 g geraspte belegen kaas
4 grote scholfilets (à 125 g)
1-2 el citroensap
zout
vers gemalen peper


Verder heb je nodig


Keukenmachine

Krokante schol
Krokante schol

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de ovengrill voor. Verkruimel de tortillachips (evt. in de keukenmachine). Snijd de paprika in heel kleine blokjes en meng ze met de geraspte kaas door de tortillachips.

Wrijf de scholfilets in met citroensap, zout en peper en leg ze naast elkaar op de bakplaat met de huid naar beneden.

Verdeel de tortillachips er in een dikke laag over en schuif de bakplaat 10 cm onder de hete grill. Rooster de scholfilets in 4-6 min. goudbruin en gaar.

Haal ze uit de oven en verdeel ze over 4 verwarmde borden. Goede combinaties bij de krokante vis: sugarsnaps en gebakken krieltjes, of broccoli en aardappelpuree. Serveer er als extraatje eventueel een frisse wortelsalade bij.

Serveertip

Lekker met aardappeltjes en groenten naar keus.

Bron

Delicious



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van saskiamughal
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top