Coleslaw (koolsalade)
- Amerikaans, Bijgerecht
- 10-20 min.
Het geheim zit hem in de dressing ..
Ingrediënten 4 personen
450 gram witte kool, fijngesneden75 gram worteltjes, in dunne reepjes
1 sjalotje, gesnipperd
Dressing:
60 ml melk
60 ml karnemelk
125 gram mayonaise
1½ eetlepel azijn
1½ eetlepel citroensap
50 gram suiker (of meer naar smaak)
½ theelepel zout
snufje peper
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 320,76 kcal |
Koolhydraten | 22,44 g |
Eiwitten | 4,02 g |
Vetten | 22,71 g |
Bereidingswijze
Doe de witte kool, wortel en sjalot in een kom.
Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
Meng door het koolmengsel.
Zet afgedekt een paar uur in de koelkast.
De dag ervoor maken is nog lekkerder.
Blijft een aantal dagen goed in de koelkast.
Bron
Op het web ...