Noord afrikaanse tortilla (tapas)

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-09-2009
  • Noord afrikaanse tortilla (tapas)

    Noord afrikaanse tortilla (tapas)

    Noord afrikaanse tortilla (tapas)

Tapas met een noord afrikaans tintje

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
20 ongepelde gamba`s (totaal ±200 g schoon gewicht)
12 eieren
1 klein bosje koriander (±15 g)
1 1/2 teen knoflook
2 el olijfolie
1/2 tl komijnpoeder (djinten)
snuf zeezout
citroensap
chilipoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Antiaanbakpan met iets rechte hoge rand van 24-26 cm Ø, met deksel

Voorbereiding

Pel de gamba`s en zet ze tot gebruik afgedekt in de koelkast. Klop de eieren met 2 vorken of met een garde kort los. Klop niet te lang, dan maak je de structuur van de eieren kapot. Haal de korianderblaadjes van de stelen en zet ze afgedekt koel weg tot gebruik. Snijd de stelen heel fijn. Snijd de knoflook in de lengte doormidden en verwijder de dunne kern (deze is bitter en sommige mensen zijn er allergisch voor). Snijd de knoflook in dunne snippers.

Bereidingswijze

Knoflook en kruiden bakken
Verwarm de antiaanbakpan voor op middelhoog vuur. Voeg de olie toe, zet het vuur iets lager en voeg de knoflook toe. Laat de knoflook heel licht kleuren, beslist niet te bruin. Temper het vuur als het te hard gaat. Voeg de korianderstelen toe en neem de pan even van het vuur. Laat dit ± 3 min. intrekken. Voeg nu de komijn, een flinke snuf zeezout en ½ dl water toe en zet de pan weer op halfhoog vuur. Laat het vocht zachtjes indampen, totdat het een beetje stroperig wordt. Pas op dat het niet droog kookt. De smaken trekken nu heel goed in de olie.

Garnalen bakken
Draai het vuur laag en voeg de garnalen toe. Bak ze zachtjes, onder nu en dan omscheppen, in ± 4 min. net rosé. Ze moeten rondom goed bedekt zijn met de olie, zodat ze de kruidige smaak kunnen opnemen. Voeg citroensap naar smaak toe voor de frisheid.

Eieren toevoegen
Neem de pan van het vuur. Breng de eieren op smaak met zout en een snufje chilipoeder en klop ze met een paar slagen nog eens door. Schenk het eiermengsel langzaam en gelijkmatig in de pan. Leg het deksel op de pan.

Tortilla langzaam garen
De pan (zeker een pan met dikke bodem) zal nog een tijd flink heet blijven, zeker als het deksel erop ligt. Hierdoor kan de tortilla regelmatig even van het vuur gehaald worden, zodat hij heel langzaam gaar wordt. Het ei mag namelijk niet donker worden aan de onderkant. Zet de pan regelmatig ± 5 min. terug op het laagste vuur om bij te warmen en neem hem dan weer van het vuur. In totaal is de tortilla in ± 30 min. gaar, de bovenkant moet dan droog zijn. Door deze manier van garen blijft de tortilla heerlijk zacht. Hij is gaar, zonder droog te worden.

Tortilla keren
Draai vlak voor het keren de warmtebron hoger, zodat de onderkant van de tortilla in ± 1 min. een beetje bruint. Neem de pan van het vuur, leg er een groot bord op en keer de tortilla met behulp van het bord. Snijd de tortilla in punten en serveer met het korianderblad

Bron

Delicious

Laatste reacties

marya1 avatar
marya1 02-09-2009

dit lijkt me heerlijk,neem het graag van je mee.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten