1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Albondigas de gambas ( tapas)

Albondigas de gambas ( tapas)

Door: saskiamughal

  • Spaans,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-09-2009

Ingrediënten


200 gram kabeljauw - 200 gram steurgarnalen - 2 teentjes knoflook (fijngehakt) - 5 theelepels serranoham (fijngehakt) - 2 eetlepels peterselie (fijngehakt) - 2 eetlepels pijnboompitten (gebakken en fijngehakt) - 1 ei - 2 eetlepels broodkruim - zout - peper - mojo verde


Albondigas de gambas ( tapas)
Albondigas de gambas ( tapas)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Week het broodkruim met 2 eetlepels witte wijn.

Bereidingswijze

Doe de vis en de garnalen in een keukenmachine en hak ze fijn. Doe het geheel over in een kom en meng de broodkruim, ham, knoflook, peterselie, pijnboompitten, ei, zout en peper erdoor. Maak er balletjes van met een doorsnede van ongeveer 2 cm.
Schenk een laagje van 1,5 centimeter witte wijn in een koekenpan en breng dit aan de kook. Leg de balletjes in het vocht en doe een deksel op de pan. Laat ze 4 minuten zachtjes koken.

Serveertip

Met mojo verde

Bron

De spaanse keuken



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van saskiamughal
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top