Stoofpotje kipfile met ras el hanout

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 01-09-2009
  • Stoofpotje kipfile met ras el hanout

    Stoofpotje kipfile met ras el hanout

    Stoofpotje kipfile met ras el hanout

  • Stoofpotje kipfile met ras el hanout

    Stoofpotje kipfile met ras el hanout

    Stoofpotje kipfile met ras el hanout

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 flinke kipfilets, 1 uitje, 2 tenen knoflook, 1 flinke vleestomaat, 1 afgestreken eetlepel Raz el Hanout, 10 olijven, 2 theelepels Harissapasta, 1 bosje verse koriander, olijfolie, peper en zout.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 259,04 kcal
Koolhydraten 6,55 g
Eiwitten 30,96 g
Vetten 11,40 g

Bereidingswijze

Bak de fijn gehakte ui en grof gehakte knoflook in de olie tot ze glazig zijn. Voeg dan de in dobbelstenen geneden kipfilets toe. Als het vlees rondom is dichtgeschroeid voeg je de Raz el Hanout toe en laat die heel even meebakken. Dan de vleestomaat erbij, de harissa, de oliven en de helft van de fijgehakte koriander. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en laat het gerecht rustig een kwartier à twintig minuten stoven. Kort voor het opdienen gaat de rest van de gehakte koriander erbij. Klaar!

Bron

Ellen

Serveertip

Bij het gerecht past couscous, maar rijst, pasta, aardappelen of brood kan ook prima.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

JanPaul7 avatar
JanPaul7 04-03-2021

Heerlijk recept, we maken het regelmatig. Voegen er voor de Ras el Hanout nog grof gesneden stukken winterwortel en courgette aan toe.

evdk avatar
evdk 27-06-2013

was erg lekker, volgende keer neem ik kippendijen ipv filet, lijkt me iets malser. groet, eef

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten