Saffraan kip
- Mediterraan, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Ingrediënten 4 recipe.people
* 8 biologische kippendrumsticks (afhankelijk van hoe groot ze zijn, 1 à 2 per persoon)* 1 eetlepel olijfolie
* 2 teentjes knoflook, geplet en fijngehakt
* 4 rijpe tomaten of een blikje gepelde tomaatjes
* 4 gedroogde chilipepers
* wat gedroogde oregano
* een flinke pluk saffraan
* een scheutje witte wijn
* 2 eetlepels kappertjes ( gezouten kappertjes even ontzouten in wat water)
* versgehakte platte peterselie
Bereidingswijze
Braad de kip even aan in de hete olijfolie. Doe er de chilipepers bij en de knoflook en bak even zachtjes mee. Dan de stukjes tomaat, de saffraan en oregano erbij en nog even bakken. Afblussen met witte wijn en ongeveer 45 minuten zachtjes laten stoven. Voeg de kappertjes toe als het vlees bijna gaar is en breng het geheel op smaak met zout en peper. Strooi er voor het opdienen nog wat peterselie over en eventueel wat uitgebakken spekjes.
Bron
Ellen