Saffraan kip

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Saffraan kip

    Saffraan kip

    Saffraan kip

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
* 8 biologische kippendrumsticks (afhankelijk van hoe groot ze zijn, 1 à 2 per persoon)
* 1 eetlepel olijfolie
* 2 teentjes knoflook, geplet en fijngehakt
* 4 rijpe tomaten of een blikje gepelde tomaatjes
* 4 gedroogde chilipepers
* wat gedroogde oregano
* een flinke pluk saffraan
* een scheutje witte wijn
* 2 eetlepels kappertjes ( gezouten kappertjes even ontzouten in wat water)
* versgehakte platte peterselie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Braad de kip even aan in de hete olijfolie. Doe er de chilipepers bij en de knoflook en bak even zachtjes mee. Dan de stukjes tomaat, de saffraan en oregano erbij en nog even bakken. Afblussen met witte wijn en ongeveer 45 minuten zachtjes laten stoven. Voeg de kappertjes toe als het vlees bijna gaar is en breng het geheel op smaak met zout en peper. Strooi er voor het opdienen nog wat peterselie over en eventueel wat uitgebakken spekjes.

Bron

Ellen

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

saskiamughal avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten