1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Lepelhapjes met rode biet, kwarteleitjes en gerookte za

Lepelhapjes met rode biet, kwarteleitjes en gerookte za

Door: schuufke1

  • Mediterraan, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-09-2009

Ingrediënten 14 personen


4 gekookte rode bieten (zelfde grote)
100 gram gerookte paling
mierikswortel of wasabipoeder of pasta
arachideolie
mosterd
14 kwarteleitjes
100 gram gepelde Noordzee garnalen
100 gram gerookte zalm
klein potje zalm kaviaar
azijn
peper
zout
half bosje bieslook
peterselie


Verder heb je nodig


Folie
amuse lepels
presenteerschaal

Lepelhapjes met rode biet, kwarteleitjes en gerookte za
Lepelhapjes met rode biet, kwarteleitjes en gerookte za

Heerlijk gerecht op amuse lepels

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

1. Kook de kwarteleitjes in 4 minuten hard, laten schrikken en pellen.
2. De bieten schillen en er tenminste 14 plakken van 0,5 cm. van snijden. Met een uitsteekring of een klein glaasje (van ca. 0,75 cm.) rondjes van steken. Apart leggen.
3. De gerookte palingfilets in schuine stukjes van ca. 3 cm. snijden, ze moeten op de gerookte biet komen te liggen.
4. Maak een mayonaise op de gebruikelijke manier (ca. 20 cl.). Breng hem op smaak met mierikswortel of wasabi.
5. Van de bieslook 28 stukjes van 5 cm. snijden en tot gebruik onder folie wegleggen.
6. De kwarteleitjes in de lengte doorsnijden. Voorzichtig het geel eruit halen. Een lepel mayonaise door de dooiers roeren. Wegzetten tot gebruik.

Bereidingswijze

1. Leg 42 soeplepels of speciale amuse lepels klaar.
2. Leg op 14 lepels een plakje rode biet, daarop een stukje gerookte paling en een dotje mierikswortel mayonaise. Garneren met twee stukjes bieslook.
3. Rol van stukjes gerookte zalm roosjes, leg die op lepels en garneer met zalm kaviaar. Eventueel eerst een beetje wasabi mayonaise op de lepel leggen
4. Vul nu de kwarteleitjes met de aangemaakte dooier. Leg er een of twee garnalen op.
5. Verdeel de kwarteleitjes nu over de lepels.
6. Leg ze op een ovale presenteerschaal, garneer eventueel met een toefje peterselie of bieslook en serveer.

Serveertip

Suggestie van de kok: "Een Chablis is een goed begin."

Bron

Http://www.deverket.com/?p=102



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van schuufke1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top