1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Vlierbloesemsiroop

Vlierbloesemsiroop

Door: annemieka

  • Nederlands,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 31-08-2009

Ingrediënten


60 gram vlierbloesems grof van de steeltje ontdaan
1 liter water
kwart citroen of halve theelepel citroenzuurkorrels
500 gram suiker


Verder heb je nodig


Flessen/potten.


Dit recept van vlierbloesemsiroop bevalt mij het beste. Ik weet alleen nooit hoeveel vlierbloesem ik heb...
Voor ca. 1,5 l siroop.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De bloesems in een hoge pot of fles of pan doen, de kwart citroen in plakjes snijden en toevoegen (of citroenzuurkorrels). Doe er vervolgens een liter lauw water bij. Druk de massa enigszins aan zodat de bloesems goed onder water staan. Het geheel 24 uur op een warme zonnige plek laten staan.

Bereidingswijze

Dan het geheel goed zeven – door een kaasdoek bijvoorbeeld – en in een ruime pan doen.
Langzaam aan de kook brengen en de pond de suiker geleidelijk toevoegen. Steeds blijven roeren tot alle suiker is opgelost.
Daarna afschuimen en in goed gereinigde flessen of potten doen.

Serveertip

Men kan de houdbaarheid sterk verlengen door de siroop – terwijl ze nog heet is – in goed luchtdicht afsluitbare potten te doen (bijv. weck- of jampotten, of een beugelfles) en op zijn kop af te laten koelen.
(Wel even de potten/flessen voorverwarmen met heet water zodat ze niet breken door het warmteverschil.)

Bron

Weet niet - staat al lang in mijn archief



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annemieka
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top